Wij als PersonalPeaks gaan op expeditie naar Mount Everest in het voorjaar van 2023

Waarom gaan we dat doen?

Afgelopen zomer heb ik , Roeland van Oss, alle 82x 4000 meter bergen van de Alpen beklommen, om zo aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Dit project, Climbing4CLimate, was een groot succes, maar deels ook niet.

De buitenwereld vond het een groot succes omdat ik alle bergen veilig heb beklommen, als 1e Nederlander.

Maar ik vond het ten dele een succes, omdat mijn startpunt altijd was om het samen te doen. En samen was juist het gevoel wat ik maar deels gekregen heb. Het was mentaal een zware expeditie, mede door de interacties met andere mensen.

Mensen kwamen hun afspraken niet na, mensen gaven mij het gevoel dat ze me zouden helpen maar deden niets, mensen wilden alleen mee doen om er zelf beter van te worden, mensen waren negatief terwijl ze zelf niet mee deden, mensen gebruikten mijn platform om er zelf beter van te worden.

Bij een klein percentage mensen heb ik het wel gevoeld, er waren wel mensen die me geholpen hebben, kaarten van klanten, medeklimmers die de tent op hadden staan als ik met de fiets aan kwam, mensen die wentelteefjes bakte op de camping, positieve berichtjes op de app en mensen die zelf in actie kwamen voor het klimaat.

We kunnen grote maatschappelijke vraagstukken zoals het klimaatprobleem, maar ook sociale veranderingsprocessen alleen op te lossen door een stap dieper gaan,  en dus te kijken naar de oorzaak die hieraan ten grondslag ligt. En dat zijn Wij, De mens, het zelfreflectief vermogen en de invloed van ons gedrag op de ander.

Succesvolle projecten, maar ook samenwerking en privé relaties, hebben als startpunt onze interacties, de invloed van onszelf op de ander. En precies daarom willen wij laten zien hoe echte succesvolle samenwerking er uit ziet.