Opbouw Programma

De coachingsprogramma’s van PersonalPeaks hebben een vergelijkbare opbouw qua structuur, echter zijn er keuzemogelijkheden in locatie en hoofdactiviteit. Deze keuze’s maken we graag in samenspraak met jou als klant.

Voorbereidingsdag   

Dag waarop we praktische voorbereidingen treffen voor het coachingsprogramma in de bergen en we je inspireren door voorbeelden van zelfleiderschap. Je gaat daarnaast zelf aan het werk met bewustwordingsprocessen rondom persoonlijkheid, werken in teamverband en (zelf) leiderschap en brengt persoonlijke doelen in kaart. 

Coachingsprogramma’s

De zakelijke coachingsprogramma’s: Persoonlijk Leiderschap, Leiderschapsontwikkeling en Teamontwikkeling kennen een minimale duur van drie tot vier dagen. Het coachingsprogramma op basis van individuele inschrijving kent een duur van vijf dagen echter kent geen voorbereidings- en implementatiedag. De drie tot vijf aaneengesloten dagen in de natuur zijn nodig omdat we duurzame gedragsverandering, diepgaand inzicht in persoonlijke drijfveren en blijvende persoonlijke ontwikkeling nastreven (voor meer informatie over de achtergrond van het coachingsprogramma kun je kijken bij FAQ). Binnen de coachingsprogramma’s van PersonalPeaks is er een keuze uit drie hoofdactiviteiten. Onderstaande invullingen behoren tot de mogelijkheden. Echter maken we graag het programma “op maat” afgestemd op de wensen en behoeften van jou als klant.

Huttentocht

Overdag bevinden we ons tussen de geweldige rotsmassieven, mooie uitzichten en genieten van heerlijke rust op de almen. Na de intensieve coachingsdagen blijven we boven in de bergen en overnachten in karakteristieke berghutten. De huttentocht kan eventueel in combinatie met rotsklimmen en klettersteigen afhankelijk van de doelen en de groep.

Huttentochten kunnen plaats vinden in bijvoorbeeld Wilder Kaiser of de Allgäuer Hochalpen, eenvoudig te bereiken vanuit Nederland met de auto en de trein. Echter is een huttentocht met vergelijkbaar programma natuurlijk ook mogelijk in de Franse Alpen. Het voordeel van deze omgeving is de goede bereikbaarheid vanuit luchthaven Genève.

Gletsjertour 

Het coachingsprogramma kan ook op de gletsjer gerealiseerd worden. Dit is een programma wat speciaal voor jouw bedrijf op maat gemaakt wordt en is afhankelijk van een aantal factoren. Het programma kenmerkt zich door het ervaren van de overweldigende uitgestrektheid en grootsheid van de gletsjer waarbij we onszelf klein voelen in de coulisse van de imposante bergen. Dit zorgt voor een adembenemende en uitdagende context waarbij vertrouwen in jezelf en de ander, echt samenwerken en authenticiteit bij elkaar komen. Dat is de kracht van het gletsjerprogramma.

 

Sneeuwschoenreis

Een vergelijkbaar programma, alleen nu in de winter! Op sneeuwschoenen wandelen we door een intens wit landschap in de glinsterend krakende sneeuw waarbij we de stilte van de bergen echt ervaren. De winter zorgt binnen dit coachingsprogramma voor een extra dimensie, omdat de winter naast koude en korte dagen, ook serene landschappen en overweldigende rust met zich meebrengt. We zullen op sneeuwschoenen onze eigen weg gaan in de ongerepte natuur, ver weg van alle drukte waarbij we overnachten in hutten.

De sneeuwschoenreis kan plaats vinden in zowel Duitsland, Oostenrijk als Frankrijk. Waarbij de locaties ieder hun eigen voordelen hebben.  De keuze voor locatie kan in afstemming met elkaar gemaakt worden.

Implementatiedag   

Dag waarop we met elkaar terug kijken op de uitdagingen met betrekking tot de verankering van inzichten en aangeleerde werkwijzen zowel in persoonlijke als werkgerelateerde context. We delen ervaringen met elkaar en we reiken handvatten aan om de implementatie in beide contexten zo duurzaam mogelijk te maken.

Reviews van enkele deelnemers

“Ik had vooraf nooit in kunnen schatten hoe waardevol deze week voor mij zou worden. De omgeving van de bergen en de deskundige, warme kritische coaching zorgden ervoor dat ik veel stappen vooruit heb kunnen maken. Deze coaching tijdens de huttentocht in de bergen is een super manier om echt aan jezelf te werken. Het landschap is overweldigend en werkte mee aan het behalen van mijn doelen. Ik weet zeker dat ik weer terug naar de bergen ga om op mezelf te reflecteren en te kijken hoever ik ben gekomen.”

”Wow, de bergen, de hutten, het soms zelfs meditatief wandelen heeft een soort van
rustgevend effect op mij gehad. Waardoor ik open en kritisch kon zijn over mijn eigen rol en kon inzien waar leerpunten liggen. Het klettersteigen was voor mij grensverleggend en mijn patronen zoals ik handel onder druk werden snel en duidelijk zichtbaar.” 

Een week weg van de bewoonde wereld, geen telefoon alleen elkaar. Ik vond het er
echt geweldig, heb elke dag geleerd en genoten, van elk moment. Waardoor kwam dit dan precies?
Geen afleiding van drukte en stress, de sfeer gedurende de wandeltochten, de spannende en uitdagende activiteit, het uitzicht onderweg en het overnachten op de hutten in combinatie met echte coaching. Iedereen had echt tijd voor elkaar en durfde zich volledig open op te stellen, er was sprake van oprechte interesse en feedback. Ik heb deze week niet alleen veel over mezelf geleerd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling maar ook van en over anderen wat zorgt voor een compleet plaatje waar ik mee verder kan.”

Agenda PersonalPeaks

Coaching Week – Persoonlijk Leiderschap

“Verschillende onderwerpen (zoals connectie, kwetsbaarheid, schaamte) werden aangesneden (in dienst van persoonlijke ontwikkeling) en juist daar waar we tot de kern komen durven Roeland en Jennie door te vragen; altijd vanuit acceptatie en respect (voor de keuzes) van de ander. We leerden niet alleen tot onszelf te komen maar ook de ander volledig te accepteren. “Owning our story and loving ourselves through that process is the bravest thing that we will ever do”. Roeland en Jennie weten wat er wordt verstaan onder: “owning your story”. Als gids, coach maar bovenal als mens weten Roeland en Jennie je te inspireren. Ik hoop dat jij de kans krijgt om uit te zoeken wat dit voor jou betekent!”

(deelnemer augustus 2020)

Jennie Pouwels - Roeland van Oss

info@personalpeaks.nl

© PersonalPeaks 2020