Wie zijn wij?

Wij, Roeland en Jennie, hebben elkaar in 2014 leren kennen tijdens een outdoor week voor Fontys Hogescholen. Na een kennismaking waarbij we aangewezen waren op elkaar, bleken we eenzelfde verbazing te hebben over wat we zien in de wereld om ons heen. In de jaren die volgden kwamen we er achter dat we beiden geloven in de kracht die van jezelf uit kan gaan om te komen tot geluk en prestatie; de kracht van goede communicatie en contact met anderen. En dat we beide een vergelijkbare positieve kijk hebben op mensen. Ook zagen we de manier waarop mensen met elkaar omgaan, niet het beste in zichzelf en de ander naar boven durven halen. Hoe het ego bij velen de boventoon voert, hoe het altijd goed met je moet gaan, je altijd sterk moet zijn, empathie en gevoel tonen vaak als zwak beschouwd wordt en je in bepaalde posities geen hulp durft te vragen aan anderen. Terwijl juist dit gedrag leidt tot meer onzekerheid, minder geluk en verbondenheid en minder succes en plezier in het dagelijkse en professionele leven.

In 2019 hebben we onze krachten gebundeld, programma’s ontworpen (op basis van ervaring en onderzoek) en ten uitvoer gebracht in enkele extreem succesvolle coachingsweken. De effectiviteit van het programma is onderzocht en we blijven de effectiviteit van al onze programma’s voortdurend monitoren. Deelnemers geven aan zelfbewuster en authentieker te zijn, meer regie over het eigen leven, zeggenschap over eigen prestatie en geluk te hebben. Ze zijn blij verrast over de grote en blijvende positieve verandering. 

Wij merken dat we samen meer zijn dan de optelsom van onze afzonderlijke eigenschappen en op deze manier is PersonalPeaks ontstaan. 

”Roeland en Jennie zijn er met en voor jou. Zij nemen actief deel aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het bijbehorende (leer)proces. Zij geven aan wanneer het raakt, waarom het raakt en spreken uit wat er achter het spreekwoordelijke ‘muurtje’ gaande is. Ik heb gehoord, gezien en gevoeld hoe het is om eerlijk (zonder schaamte) kwetsbaar en authentiek te zijn. Deze combinatie van delen en leren zorgt voor intense, mooie, verdrietige, trotse en warme momenten, die eigenlijk, niet met een pen beschreven zouden kunnen (moeten) worden.

Jennie Pouwels

Coach, trainer, mens….en zo veel meer!

Begonnen als orthopedagoog, daarna docent in het speciaal onderwijs en nu hogeschooldocent, coach en trainer op het gebied van persoonlijk leiderschap (ACT, MBTI, etc); Deskundig op het gebied van zingeving, mentale & fysieke weerbaarheid en judo (3e dan & Nederlandse selectie). Heeft een master in Leren en Innoveren, Master Toegepaste Psychologie (i.o.) en een Bachelor als docent.

Jennie kan als geen ander ineffectieve patronen bij de ander identificeren en deze helpen op te lossen.

 

“Of het nou luisteren, vragen, ondersteunen of spiegelen is, Jennie kan perfect aanvoelen welke persoonlijke actie nodig is om het aller diepste bij een mens naar boven te halen. Haar gevoel voor mensen is onovertroffen!”

Het beste naar boven halen in mensen op een manier zodat ze zelfbewust en verantwoordelijk zijn voor eigen geluk en prestaties houdt me bezig. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in het begeleiden en coachen van mensen met diverse hulpvragen. Mijn eerste ervaring heb ik opgedaan in het ziekenhuis waarbij ik kinderen en ouders van ernstig zieke kinderen mocht begeleiden. Daarna heb ik ouders en kinderen met een beperking mogen bijstaan met allerlei hulpvragen. En tegenwoordig zijn de coachings- en begeleidingstrajecten met name gericht op persoonlijke ontwikkeling binnen arbeids- en privecontext, waarbij zingevingsvragen regelmatig naar boven komen. Het buiten zijn zorgt hierbij voor betere gesprekken en diepgaandere inzichten. Daarnaast heb ik op de judomat gewerkt aan zelfvertrouwen en succesbeleving bij kinderen & volwassenen met een beperkingen, waardoor ze open en met vertrouwen in eigen kunnen school en aangepaste arbeid tegemoet traden. Tijdens mijn master Leren en Innoveren heb ik onderzocht waarom het coachen in de setting van ongerepte natuur en het werken vanuit experiential education zorgt voor deze diepgaande inzichten en waarom persoonlijke groei en ontwikkeling juist dan plaatsvond. Dit was het startpunt van fascinatie voor dergelijke programma’s.

Als hogeschool docent heb ik 20 jaar onderwijservaring op mogen doen in het ontwerpen en realiseren van diverse opleidingsprogramma’s, met name op het gebied van judo, speciaal onderwijs en uiteraard persoonlijk leiderschap in combinatie met adventure based outdoor educatie. Ik heb, naast het verzorgen en ontwerpen van onderwijs, jong volwassenen mogen begeleiden en ervaring opgedaan in het coachen van collega’s. Daarnaast heb ik onderwijstrajecten ontworpen en geïmplementeerd en coachtrajecten (onder andere ook MBTI & ACT) vormgegeven voor externe partijen en verzorg ik lezingen en workshops. 

Ik ben afgestudeerd leraar lichamelijke opvoeding, heb orthopedagogiek gestudeerd en heb mijn master op het gebied van Leren & Innoveren cum laude behaald. Uiteraard heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van sport & bewegen, coaching en begeleiding. Echter ben ik ervan overtuigd dat het gaat om de klik die je kunt maken met mensen en vormen diploma’s, kennis en ervaring, slechts de basis van waaruit ik kan handelen.

Graag wil ik een bijdragen leveren aan het beter begrijpen van jezelf en inzicht bieden in eigen drijfveren zodat er sprake is van Persoonlijk Leiderschap. Je op een authentieke manier met zelfregie de wereld tegemoet kunt treden, relaties aan kunt gaan en kunt zorgen voor je eigen geluk en prestaties.

Roeland van Oss

Ervaring onder extreme omstandigheden; doorzetten, doelen, authentiek, voorbeeld.

Een van de weinige berggidsen in Nederland; heeft jaren ervaring met het gidsen, begeleiden en coachen van individuen en groepen in extreme situaties; klom op Mount Everest, K2 en topte Manaslu (8163m); beklom daarnaast vele grote routes in de Alpen; heeft een Universitaire Master in Management Wetenschappen en een Bachelor als docent.

”Met zijn open, vol vertrouwen, eerlijke kijk op mensen en op de wereld maakt hij treffende analyses, diepgaande reflecties en gaat waardevolle echte gesprekken met je aan. Roeland laat je enorm veel over jezelf en het effect van jouw zijn op de ander en systemen leren.”

Mensen laten ervaren dat ze meer kunnen dan ze zelf denken als ze er maar voor gaan en authentiek zijn in die keuze’s, is wat ik in mijn werk als coach en berggids doe. Zelf doelen stellen, hard werken en jezelf overtreffen is mogelijk wanneer je werkt vanuit je passie. Daarom heb ik na mijn opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding mijn gevoel gevolgd en ben ik mijn eigen passie achterna gegaan, ook al leek dit voor sommigen onbereikbaar. Mijn focus heb ik volledig op de bergen gelegd, na een lange weg vol training heb ik in 2012 de opleiding afgerond en was ik de 7de Nederlander ooit die zichzelf UIAGM Berggids mag noemen.

Als berggids heb ik vele groepen begeleidt door de bergen in zowel zomer als winter en bij moeilijke beklimmingen waarbij de factor persoonlijkheid, communicatie en vertrouwen altijd een grote rol speelt. Ook ben ik opleider voor diverse organisaties en onderwijsinstellingen en heb ik ruime ervaring in het verzorgen van lezingen, trainingen en het ontwerpen van programma’s gericht op bergsport en management gerelateerde onderwerpen.

Mijn ervaringen in het beklimmen van grote bergen en moeilijke routes (onder andere Manaslu – 8163m, zuidwand van Denali – 6190m en de Eiger Noordwand, maar ook vele andere mooie routes in de Alpen), gebruik ik in het begeleiden en coachen van mensen om hun eigen top te bereiken. Als geen ander weet ik hoe je met tegenslagen te maken krijgt, hoe externe factoren een belangrijke rol spelen en hoe belangrijk het dan is realistisch te zijn, je doel voor ogen te houden en je plan zo aan te passen dat het werkt. 

Mijn master Management Wetenschappen zorgt voor de theoretische basis die ik in de praktijk nodig heb om mensen te coachen op het gebied van leidinggeven en teamontwikkeling. De invloed van jezelf op de ander is net als binnen de bergsport van essentieel belang om een project te laten slagen. Ik ben van mening dat het best naar boven halen in jezelf en de ander zorgt voor optimale prestaties en het vergroten van je eigen en elkaars geluk! Bij de zoektocht naar eigen geluk, het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het verbeteren van jouw functioneren binnen de organisatie wil ik je graag helpen!

”De kracht is dat ze mensen doorzien en je met een paar woorden aan het werk kunnen zetten. Ze weten als geen ander dat je niet alleen met je gedachten werk kan verzetten maar om je bewust te maken van processen die mogen gebeuren om je beter te voelen het enkel werkt in combinatie met beweging voelen in je lijf. Dit zetten ze zo natuurlijk in dat het vanzelfsprekend wordt om zo tot verbetering van vastzittende stukken te komen. 

Bij mij persoonlijk waren een paar woorden in combinatie met uitzicht voldoende om vastgeroeste patronen te onderzoeken, te bedanken en los te laten.”

Jennie Pouwels - Roeland van Oss

info@personalpeaks.nl

© PersonalPeaks 2020